Prajitura Snickers a la Gabriela

de alilianaa in Prajituri, 12 Mai 2013 | 3291 vizualizari

 

Multumesc Gaby....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar plus 11 linguri
  • un pachet unt
  • nuci 200 g
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g crema de ciocolata ( din comert am folosit eu)
  • o ciocolata Poiana
  • cateva picaturi ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers a la Gabriela:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa.  Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se  cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza. 

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min, la foc potrivit. Stati cu ochii sa nu se arda. La suprafata trebuie sa fie rumenita putin. 

Crema: 200 g zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu pentru a se topi-carameliza pana la culoarea chihlimbarului ( culoarea data de tine, Gaby:). Cand s-a topit sa da de pe foc si se adauga untul. Se pune pe foc pana se topeste tot zaharul- caramelul. Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de zahar pana rezulta o crema pufoasa care se pune peste compozitia de caramel si unt topit. Se va tine pe foc pana ce compozitia capata consistenta de smantana. La final se adauga nuca tocata si coapta mai inainte. Se mai tine pe foc cateva minute si se lasa la racit. 

Asamblare: Blatul scos de pe foaia de copt se acopera cu un strat crema ciocolata( pe care am inmuiat-o putin la microunde in prize de 30 sec). Peste aceasta se pune crema de caramel. Cu grija de la o margina, cum am invatat de la Gaby, ca sa fim siguri ca se intinde bine. Peste crema de caramel am adaugat o glazura de ciocolata ( ciocolata topita cu cateva picaturi de ulei). Se da la rece pentru cel putin o ora. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers a la Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

alilianaa 1

12.05.2013, 20:19

Dia, e nici chiar la tot....

Geanina87 1

12.05.2013, 22:16

alilianaa 1

12.05.2013, 22:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers